torsdag den 21. februar 2008

Ekstra arbejde?

Puuuh.... Nu er vi, grade 10, langt om længe ved at være færdige med 'Personal Project'. Et stort project, som almindelige gymnasier normalt set først støder på i 2.g, altså det der svarer til næste år. Ikke at vi er skånet for mere arbejde næste år, for der ligger 'Extended Essay' og lurer. Mange spørger sikkert sig selv, hvorfor det engang er nødvendigt med P.P. Jeg vil da også indrømme, at især når man er kommet senere ind ligesom mig, det har været lidt svært at sætte tid af til det. Men det har ladet sig gøre. Og jeg har lært meget af det. Processen giver en mulighed for at prøve ens organisationsfærdigheder af, lærer en at samle research ind på egen hånd, og (forhåbentlig), overholde deadlines. Nogle vigtige færdigheder til næste års opgaver, og de opgaver der uden tvivl venter en når man skal læse videre.
Men på fredag om en uge, er processen altså overstået. Projektet går ud på at man skal producere noget med forbindelse til noget kreativt, og dokumentere hele processen 'videnskabeligt'. Jeg vil mene at for de fleste, bliver det på fredag med både lettelse og stolthed, at vi afleverer vores 'final draft' af vores personal project.

Beliggenhed

Når man vælger gymnasie, så er det for mange vigtigt at tænke på beliggenheden. Da jeg skulle vælge gymnasie, var det i stedet meget vigtigt at gymnasiet kunne give mig adgang til det store udland, da en af mine ambitioner i livet er at komme til at studere på et engelsk eller amerikansk universitet med et godt niveau. Mit gymnasievalg var også præget af min lyst til at møde fremmede kulturer.

Jeg surfede på nettet og fandt ud af at der var omkring ti gymnasier i Danmark der tilbød IB uddanelsen. Jeg begyndte herefter med uddelukkelsesmetoden; først og fremmest var der transporten. Jeg kunne nemlig ikke sidde i et tog i mere end fire timer hver dag. Dette uddelukkede mange gymnasier; der var kun to gymnasier der opfyldte mine krav - CIS og Herlufsholm. Jeg læste Herlufsholms håndbog, en ordentlig kleppert på 48 sider, og erfarede at det var et meget traditionsrigt gymnasie.

Med hensyn til CIS, så fandt jeg ud af at skolen samarbejder med en kostskole ved navn Haralds Gave i Bagsværd. Her kunne jeg bo - men så skulle jeg flytte hjemmefra, væk fra kæreste, venner, familie og lokalområde. Jeg skulle flytte fra landet til byen. Det var altså store forandringer vi snakkede om. Jeg diskuterede det med mine forældre, familie, venner og lærere. Med dem besluttede jeg at gøre det, fordi det var og er en af mine største drømme at gå her.

Så nu lever jeg min drøm, selvom den er dyr, hvilket ikke betyder så meget, når man laver det man elsker.