tirsdag den 29. januar 2008

CIS-hvordan anderledes?

CIS, er på mange måder, en skole der er en verden til forskel fra danske gymnasier. Selv har jeg erfaring med to.

På CIS råder der en i mine øjne, en helt speciel ånd, en seriøsitet omkring det faglige, der bliver bibeholdt hos eleverne, fordi lærerne er så utroligt kompetente og engagerede. Jeg tror det er svært at finde skoler tilsvarende til internationale og topskoler i England og USA, og ikke mindst en tilsvarende lærerstab. Jeg tror også at de andre to bloggere, I hvertfald Hennedyr, der også har prøvet dansk folkeskole, vil give mig ret i at det er fantastisk at have lærere der støtter en, og tilbyder sin hjælp undervejs i et forløb.

Politisk korrekt-det er noget CIS i høj grad udøver. I Danmark er man generellt vant til en meget "løs line" hvad det angår ytringsfrihed, men naturligvis må man på en skole med så mange religioner og kulturer passe på at man ikke støder nogen. Det hæmmer måske i nogens øjne ytringsfriheden en smule, men det noget man skal være helt klar over når man træder ind over dørtærsklen til den store, hvide, bygning: her er alle lige og bliver behandlet med respekt.

Hennedyrs korte profil

Henrik 16 år.

Kort profil:

Har gået på Kundby skole fra bh. Kl. til 6. kl. og Gislinge skole fra 7. kl. til 9. kl. Besluttede tidligt at jeg gerne ville til England og studere, derfor er jeg endt på CIS. Jeg er en stor fan af at dyrke sport; har bokset i fire år heraf tre år på eliteplan, bokser mindre nu pga. lektier, cykler som en vanvittig når jeg har tid, elsker at slappe af med min kæreste, party med vennerne og udøve forskellige ekstreme sports. Jeg har ingen erfaringer med at bo i udlandet men satser på at flytte til udlandet for at studere matematik, fysik og kemi. Min store drøm er at forblive i god kondition igennem hele livet, få et spændende arbejde og stifte en dejlig familie. Jeg har altid boet i et boelsted på Vestsjælland, hvor alting var fryd og gammen, men besluttede mig som 16årig for at flytte hjemmefra for at studere på CIS og bo på Bagsværd Kostskole.